Samsung NX Ultra: reinvie linia camerei cu senzorul de 108MP de pe S20 Ultra?

Samsung incearca sa-si relanseze mult iubita linie NX de camere mirrorless, cu lansarea Samsung NX Ultra - o camera...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 5 luni

Samsung incearca sa-si relanseze mult iubita linie NX de camere mirrorless, cu lansarea Samsung NX Ultra - o camera cu lentile interschimbabile care foloseste senzorul Isocell de 108MP gasit in Samsung Galaxy S20 Ultra .

Conform rapoartelor din aceasta dimineata, miscarea este motivata de o serie de factori, si anume faptul ca Samsung considera ca exista un apetit al consumatorului pentru un sistem de camere ultra-compacte care ofera un upgrade organic pentru fotografiile cu smartphone-uri.

În consecinta, acesta prevede NX Ultra ca fiind un „hibrid” mai degraba cu ecran tactil, oferind acelasi fel de navigare directa a telefoanelor Galaxy decât sistemul de meniu traditional (si aglomerat) favorizat de sistemele de camere.

Cu toate acestea, pe lânga dorinta de a reintra pe piata camerelor de fotografiat cu un nou produs, Samsung pare a fi dornic sa se dovedeasca in viitor impotriva declinului vânzarilor de smartphone-uri pe care industria le-a cunoscut in ultimii doi ani.

Cu consumatorii mai putin inclinati sa isi imbunatateasca receptorul la fiecare 12 luni - si, conform ultimelor cercetari, se pare ca unii consumatori sunt fericiti sa-si pastreze telefonul timp de 24 de luni sau mai mult - Samsung vede valoare in utilizarea tehnologiei senzorului de imagine de la telefoanele sale in un sistem de camere hibride.

În mod intrigant, Samsung NX Ultra ar avea un factor de forma similar cu Samsung NX300 - o camera care nu avea vizor. Desi poate ca acest lucru are sens, având in vedere obiectivul producatorului pentru ca acesta sa ofere o experienta familiara interfetei de smartphone-uri bazate pe ecran.

Specificatiile sunt considerate a fi in mare parte similare cu cele ale Galaxy S20 Ultra, incluzând videoclipuri 8K la pâna la 30 fps, dar functia Zoom spatial 100x a telefonului poate sa nu fie portata in NX Ultra, deoarece s-a dovedit dificil de integrat cu lentilele utilizate de suportul NX (deoarece aceste optici mai vechi nu au fost concepute cu aceasta tehnologie in minte, rezultatele sunt foarte inconsistente).

Ar fi usor sa respingem NX Ultra, in special modul in care Samsung a iesit din industria camerei ultima data. Totusi, in acelasi timp, având in vedere modul in care compania a condus la redefinirea smartphone-urilor ca instrumente de imagistica, nu am paria pe Samsung sa agite lucrurile pentru camerele traditionale.

Sursa: digitalcameraworld.com