Actualizarea firmware-ului Sony va permite sa inchideti obturatorul atunci cand schimbati lentile

Sony a lansat o actualizare importanta a firmware-ului pentru a9 II axat pe sport , adaugând o multime...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 5 luni

Sony a lansat o actualizare importanta a firmware-ului pentru a9 II axat pe sport , adaugând o multime de functii utile de fotografiere de mare viteza si alte imbunatatiri de utilizare, inclusiv o foarte solicitata copie Canon EOS R: posibilitatea de a inchide obturatorul ori de câte ori schimbati lentile.

Lista de actualizari din Firmware Versiunea 2.0 incepe cu lucrurile cele mai relevante pentru mirrorless-urile Sony a9 II:

  • O noua functie Hi Frequency impotriva licaririi ajuta la reducerea impactului surselor de lumina artificiala care pâlpâie prin „reglarea fina a vitezei obturatorului”.
  • Acum puteti activa si dezactiva AF Prioritate Face / Eye prin apasarea aceleiasi taste personalizate.

Alte actualizari relevante, dar mai mici, includ transferul FTP imbunatatit, posibilitatea de a afisa adresa MAC a camerei ca un cod QR si asistenta pentru afisarea Focusului in „Remote Camera Tool” al Sony. Apoi exista actualizarea obturatorului.

Versiunea 2.0 adauga o functie de inchidere a obturatorului atunci când opriti camera pentru a preveni aderarea prafului sau a reziduurilor la senzorul de imagine atunci când schimbati lentilele.

Am considerat aceasta functie a obturatorului aparent minora, special pentru ca a fost solicitata atât de tare de utilizatori inca de când a iesit Canon EOS R. Piata tinta a Sony a9 II este destul de restrânsa, dar aceasta actualizare dovedeste mai mult sau mai putin ca o actualizare simpla a firmware-ului este necesara pentru a adauga aceasta caracteristica foarte solicitata la orice camera Sony.

Ne-am astepta sa apara in alte camere Sony, in curând. Între timp, daca detineti un Sony a9 II , puteti citi jurnalul complet de modificari si puteti descarca actualizarea pentru Mac sau Windows de pe acest link .

Sursa: petapixel.com