Fujifilm doreste sa faca un mirrorless format mediu digital chiar mai ieftin, mai mic, mai usor

Seria de camere GFX Fujifilm a redefinit ceea ce pot fi camerele digitale de format mediu cu etichetele de...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 5 luni

Seria de camere GFX Fujifilm a redefinit ceea ce pot fi camerele digitale de format mediu cu etichetele de pret si constructie relativ mica, dar compania abia incepe - doreste sa ajute GFX sa intre in mainstream, facând un format mediu digital si mai ieftin, mai mic si mai usor.

Cinema5D s- a asezat recent cu directorul general Fujifilm Toshi Iida si l-a intervievat despre o gama larga de subiecte. Unul dintre aspectele discutate a fost planul lui Fujifilm de a merge impotriva camerelor full-frame de 35 mm.

cinema5D : Camerele full frame scad pretul. Si fac o treaba destul de buna. Credeti ca in viitor veti putea reduce si pretul unui format mediu si veti satisface nevoile producatorilor de film cu ceva mai rentabil si care poate concura, de asemenea, in functie de pret cu camerele full frame?

Toshi Iida-san : Desigur, suntem pe deplin constienti de concurenta noastra. Si am inceput deja sa vindem GFX50 la un punct de pret foarte atractiv, dar raspunsul este excelent. Asadar, este intotdeauna ambitia noastra de a face din GFX un produs principal. Pentru a face GFX un produs principal, trebuie sa ne continuam eforturile pentru a-l face mai accesibil si probabil mai mic si mai usor. Deci, acesta este un lucru pe care ne concentram.

Iida a declarat in octombrie 2018 ca Fujifilm „nu va merge niciodata pe full frame” si, in schimb, isi va concentra atentia doar asupra formatului APS-C si mediu.

Camera foto mirrorless full frame a9 II de la Sony are in prezent un pret de 4.500 de dolari, ceea ce costa exact cat camera de jos a liniei GFX 50R in format mediu mirrorless a Fujifilm . Deci,cu pretul cel putin, seria GFX bate deja la usa unui full frame.

Daca Fujifilm poate aduce cu succes punctul de intrare la nivelul camerei sale digitale de format mediu sub camera foto full frame a Sony si ar micsora decalajul in portabilitate - diferenta de greutate este deja de aproximativ 15% - linia GFX ar fi si mai mult optiune convingatoare pentru fotografii care prefera avantajele unui senzor mai mare in schimbul vitezei si senzatiei de usurinta.

Si daca linia Fujifilm GFX reuseste sa se desparta si sa devina un produs principal, probabil si alti producatori de camere vor fi incurajati sa faca saltul si in format mediu.

Sursa: petapixel.com