Obiectivului de 200 mm f/2G Nikon i-a fost sistata productia

Saptamâna trecuta, Nikon Japonia a trecut obiectiv NIKKOR AF-S 200mm f / 2G ED VR II pe lista sa ca...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 10 luni

Saptamâna trecuta, Nikon Japonia a trecut obiectiv NIKKOR AF-S 200mm f / 2G ED VR II pe lista sa ca „Produs vechi” cu celelalte obiective F-Mount iesite din productie . Si, in timp ce Nikon SUA nu va confirma stirea, aceasta inseamna probabil ca obiectivul vechi nu mai este in productie si, in speranta, va fi inlocuit.

AF-S 200mm f / 2G ED VR II este unul dintre cele mai calitative pe care Nikon le-a facut vreodata. Lansat in urma cu aproape 10 ani in octombrie 2010, se mentine si astazi, in pofida unora dintre cele mai noi tehnologii optice, precum elementele lentilelor de tip High Refractive Index (HRI) si super-stratul integrat (SIC).

Si totusi, chiar si cu toate aceste dezavantaje in comparatie cu noutatiile de acum, in speta cel mai recent obiectiv de la Nikon, este inca pe locul doi pe care DXO Mark l-a testat vreodata, pierzând doar fata de noul Z-Mount 50mm f / 1.8 din aceasta categorie:

Nikon USA a confiramt ca:

Obiectivul AF-S NIKKOR 200mm f / 2G ED VR II este disponibil in Statele Unite prin NikonUSA.com si prin comerciantii autorizati.

Sursa: petapixel.com