Panasonic Lumix GH6 cu senzor de 41MP ar putea fi anuntata in august

În ultima perioada, atentia Panasonic a fost fixata pe gama de camere full frame mirrorless, fara noi adaugari...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 4 luni

În ultima perioada, atentia Panasonic a fost fixata pe gama de camere full frame mirrorless, fara noi adaugari la linia MFT a companiei. Cele mai recente camere din linia MFT al Panasonic au fost Lumix G9 anuntat la sfârsitul anului 2017 si Lumix GH5S in ianuarie 2018.

Acest ultim model si fratele sau de 20.3MP GH5 au fost mult timp printre cele mai bune camere video cu posibilitati 4K pe care le puteti obtine, si asteptam un model mai nou, cu specificatii mai impresionante.

Panasonic era de asteptat sa anunte un GH6 zvonit la Photokina 2020 anulata acum in luna mai, dar actuala pandemie a fortat gigantul sa isi schimbe planurile. Conform noilor zvonuri, GH6 va fi anuntat in august sau septembrie a acestui an, in schimb, cu o data potentiala de expediere pentru inceputul anului 2021.

Ceea ce face ca acest anunt sa fie captivant este zvonul care sustine ca GH6 va prezenta un senzor Sony MFT de inalta rezolutie, cu un numar de pixeli de 41MP - numere de obicei necunoscute in lumea MFT.

Daca zvonurile sunt adevarate, nu vom vedea doar un singur model GH6. Potrivit unui grup spaniol de Facebook pentru utilizatorii Panasonic si Olympus, producatorul Lumix ar putea avea trei corpuri - toate care au acelasi senzor Sony IMX594CQR 41MP, dar cu diferite rezolutii video maxime - probabil numite GH6, GH6V si GH6X.

Câteva specificatii zvonite sunt de asemenea enumerate pe acea postare de pe Facebook, incepând cu posibilitatea unei durate de viata a bateriei si a unui autofocus mai bun, datorita unui sistem AF de noua generatie, care este mai rapid. De asemenea, in camerele viitoare va fi prevazut un nou sistem de stabilizare a imaginii in corp (IBIS).

Capabilitatile video vor presupune captarea RAW pentru imagini de 4K si 6K (dar care este modelul este inca neclar), cu posibilitatea si de 8K video.

Sursa: techradar.com