Aceast nou obiectiv unghiular accesibil permite full frame 8K

Noua lentila Cine de 15mm T2.6 a lui Irix permite full frame 8K. Irix a introdus un model...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 8 luni

Noua lentila Cine de 15mm T2.6 a lui Irix permite full frame 8K.

Irix a introdus un model T2.6 de 15 mm in linia sa de lentile cinematografice, care include acum un 11mm T4.3 , 45mm T1.5 si un 150mm T3.0 . Lentilele sunt pregatite de 8K UHD si sunt capabile sa acopere ARRI Alexa, RED Helium 8K S35, Panasonic LUMIX DC-S1H , Sony VENICE si alti senzori de pâna la un cerc de imagine de 43,3 mm. Lentilele sunt si ele destul de accesibile.

Caracteristici cheie:

  • Rezolutie 8K UHD
  • 15mm T2.6
  • Cerc de imagine 43.3mm
  • 95 mm Diametru frontal
  • Filet frontal 86mm

Optic, T2.6 de 15 mm este alcatuit din 15 elemente din 11 grupuri care includ 3 elemente HR, 2 ED si 2 elemente de sticla ASP pentru a reduce distorsiunea si ghosting-ul. Producatorii pot filma cu o rezolutie maxima de 8K UHD (7680 × 4320), iar focalizarea la 180 ° are un focus breathing minim. Exista o distanta de focalizare minima de 9,84 ", iar designul cu 9 lame ofera o gama de T2.6 - T22.

Obiectivul are angrenaje standard de 0,8M si un diametru frontal de 95 mm, care este consistent pe toate cele patru lentile. Pozitiile angrenajului pe fiecare lentila sunt aceleasi, facând mai usor schimbarea cutiilor mate sau a accesoriilor. Fiecare distanta focala are, de asemenea, un inel adaptiv care poate fi ajustat pentru a pozitiona sistemul de focalizare urmator la cerintele dvs. exacte. Elementul frontal al obiectivului este echipat cu un sistem de montare magnetic pentru a lua si atasa filtrele cu usurinta.

T2.6 de 15mm este rezistent la intemperii in patru locuri ceea ce ii permite sa fie utilizat in desert sau in ploaie. Dimensiunea sa este un alt aspect deosebit, fiind foarte usor si compact. Fabricat dintr-o constructie din aliaj de aluminiu-magneziu, obiectivul cântareste doar 1 kg. Toate cele patru lentile sunt disponibile pe suporturile Canon EF, Sony E, MFT si PL, fiecare având marcaje de focalizare metrice sau imperiale.

Lentilele cinematografice Irix sunt o alternativa excelenta pentru cei care doresc sa investeasca in sticla ieftina, costând in jur de 1.200 USD pe distanta focala. Comparând asta cu Sigma FF High Speed Primes, care pot ajunge pana la 3.500 USD sau mai mult. Compania imi aminteste de Veydra, care a oferit lentile de cinema MFT la un pret atractiv sau de Laowa, care agita lucrurile, are propriile distante focale unice. Unul din dezavantaje pentru obiectivele Irix este diafragma inconsistenta de-a lungul seriei. Cu cât diafragma este mai rapida, cu atât obiectivul este mai mare. Asadar, atunci când este vorba de distante focale mai mari si mai lungi, stopurile T mai mari sunt de inteles. Dar pentru acele distante focale relativ mici, 20mm - 85mm, o diafragma consistenta este ideala, intrucât faciliteaza fluxul de lucru setat.

Sursa: nofilmschool.com