Sony A7S III (sau va fi A7H?) Si Canon EOS R5, ambele pregatite pentru lansarea din iulie, Sony indicand oficial specificatiile video

Sony a confirmat ca A7S III este in sfârsit pe drum in aceasta vara, probabil in iulie sa coincida cu...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 2 luni

Sony a confirmat ca A7S III este in sfârsit pe drum in aceasta vara, probabil in iulie sa coincida cu marii rivali Canon - EOS R5 si R6.

Sony indica la 4K 10bit 4: 2: 2 si 60p

Sony sugereaza ca principalele solicitari ale utilizatorilor video au fost 4K 10 bit 4: 2: 2 si 60p. Acest lucru se coreleaza indeaproape cu specificatiile senzorului Sony 10K Quad Bayer anuntat anterior .

Ce zici de 8K? Sau chiar 10K?

Ati putea sugera ca dl Tanaka-san indica lipsa inregistrarii 8K spunând ca noul senzor are „pixeli mari”.

Dar acest lucru nu exclude neaparat inregistrarea 8K. Dupa cum am mentionat, Sony a dezvoltat deja un senzor Quad Bayer full frame de 61 megapixeli, care este capabil sa ofere pixeli mari in modul Quad Bayer la rezolutie de 4K sau 15 megapixeli. Acest senzor ar putea face rezolutie 8K, sau chiar 10K din numarul total de 61 megapixeli, dar fara avantajele unui „pixel mare” si o gama dinamica mai larga a modului 4K. Ar exista, de asemenea, unele pierderi traditionale de rezolutie bayer in comparatie cu modurile video adiacente (4K de la un senzor 6K - cum ar fi Panasonic S1H).

Ce zici de video RAW?

Sony a spus ca lucreaza din greu pentru a furniza captura video RAW cu A7S III. Acest lucru va fi probabil prin HDMI pentru ProRes RAW si Atomos Ninja V. Dar despre inregistrarea interna RAW? Specificatii scapate anterior cu mult timp in urma, au aratat date video 8K RAW comprimate folosind algoritmi H.265. Ramâne de vazut daca acest codec este viabil sau chiar posibil.

Cum se va numi?

În opinia mea, este posibil ca numarul modelului A7S si eticheta „Mark III” sa nu fie utilizate. Îl vad pe Sony care doreste sa diferentieze noua camera ca fiind principalul lor pilot. Are rezolutia seriei A7R, performanta in lumina redusa si video a seriei A7S, toate intr-un singur body de top.

As sugera ca Sony A7H este un nume de model mai probabil.

Cum ramâne cu Venice colour science?

Stiinta culorilor continua sa fie cel mai mare defect al Sony si nu exista nici o sugestie ca Sony se grabeste sa revizuiasca sistemul Picture Profile din A7S III pentru utilizatorii video cu o gama mai cinematica si mai relevanta. Va trebui doar sa asteptam si sa vedem. Daca Sony continua sa greseasca acest lucru, Canon EOS R5 sau R6 vor primi o multime de vânzari din aceasta, deoarece stiinta culorilor este rezistenta Canon de lunga durata.

Preturi. 8 K pentru 4 K $?

Tehnologia profesionala de vârf vine la un pret. Acestea sunt camere scumpe. Chiar si a-i numi modele flagship pentru entuziasti este putin. EOS R5 si A7S III vor fi camerele pro si ma astept ca fiecare sa coste in mod similar in regiunea de 4000 USD plus taxe. 4200 de lire sterline in Marea Britanie, de exemplu, incep sa fie la indemâna chiar si pentru cei mai dedicati pasionati si puteti cumpara chiar si un Panasonic S1H aprobat Netflix pentru mai putin. EOS R6 este interesant, deoarece Canon pare sa recunoasca nevoia unei camere de amatori la preturi mai mici, in timp ce Sony pare a fi extins pentru profesionisti.

Motivul principal pentru a merge pentru un Canon EOS R5 sau Sony A7S III in locul unui Panasonic S1 cu actualizare codec pe 10 bit sau S1H este montura obiectivului si autofocus. Ecosistemul si adaptabilitatea EF la montura RF si E sunt superioare celor din montura L in acest moment, la fel si autofocusul, in special in modul video.

Pe o nota mai trista, acestea sunt vremuri cu adevarat dificile pentru fotografi si videografi. Chiar si industria cinematografica profesionala este intr-o incetinire din cauza Coronavirusului si publicul cinematografic este la pamant. Nu a fost niciodata un moment mai rau pentru Canon si Sony sa lanseze o camera emblematica full frame!

A trebuit sa asteptam 5 ani pentru aceste camere, de când a aparut A7S II si Canon s-a gândit sa arunce DSLR-urile! În opinia mea, a fost prea lung timpul de asteptare. Canon si Sony au intârziat foarte mult, iar intre timp Fuji / Sigma / Panasonic au facut progrese incredibile. Chiar si lucruri precum un filtru ND intern inseamna mai mult decât 8K - si chiar sper ca Sony sa asculte si sa puna FSN eND in „A7H”. De asemenea, este timpul pentru un mod 2,8K pentru cei care nu sunt interesati de o noua cursa de megapixeli in lumea videoclipurilor.

Canon EOS R6 si Sigma Fp ar putea fi o alegere mai buna pentru majoritatea entuziastilor care se uita la specificatii video serioase. Asa cum spunea odata Kubrick - cel mai bun restaurant nu are intotdeauna cea mai lunga si cea mai stralucitoare coada in afara lui. Poate este mai bine sa mergi la un restaurant mai mic, administrat de o familie, decât sa aliniezi buzunarele unui gigant corporativ.

Sursa: eoshd.com