Panasonic S5 pe drum - o noua versiune mai mica a S1

Conform unei scurgeri observate de un site de stiri japonez, Panasonic S5 este pe drum. „Se asteapta sa...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 1 luni

Conform unei scurgeri observate de un site de stiri japonez, Panasonic S5 este pe drum. „Se asteapta sa fie o versiune mica a lui S1 mirrorless”, pare sa confirme afirmatiile recente ale Panasonic potrivit carora vrea sa dezvolte versiuni mai mici, mai usoare si mai ieftine ale camerelor sale de serie S.

Panasonic S5 s-ar alatura familiei Panasonic S1 , S1R si S1H din camerele de tip mirrorless full frame, folosind montura L - dar spre deosebire de fratii sai renumiti, S5 ar avea un corp cu dimensiuni reduse,mai usor si la un pret mai mic.

Noua camera a fost observata aparent de Nomadly, iar raportul ar trebui sa fie luat cu o mâna sanatoasa de sare deocamdata. Cu toate acestea, având in vedere consecventa sa cu comentariile de la Panasonic in ultima vreme cu privire la strategia sa pentru linia S, cu siguranta pare sa existe foc la acest fum.

Într-un interviu recent cu DPReview, Panasonic a confirmat ca lucreaza la diferite niveluri ale sistemelor L-mount pentru a complimenta sistemul superior (fara sa mai vorbim de pretul ridicat) din seria S1.

„Initial, am vrut cu adevarat sa captam utilizatorii high-end, pentru a arata ca am putea face aceste camere high-end, pentru a dovedi calitatea camerelor noastre,“ Yosuke Yamane, director al Imaging Business diviziei Panasonic, a declarat DPReview in luna februarie . „În viitor, vom introduce o gama de camere de clasa medie si diferite alte tipuri de camere".

"În general, am avut o multime de comentarii apreciative ale utilizatorilor de camere high-end. Ceea ce ne impiedica in segmentul inferior este dimensiunea, greutatea si pretul. Deci trebuie sa intelegem aceste obstacole si avem in vedere dezvoltarea de produse noi pentru a patrunde pe o piata mai larga. "

Nikon a facut o miscare similara cu Nikon Z50 , producând un corp mai mic si mai usor care foloseste noul sau Z-mount - cu toate acestea, Z50 are un senzor APS-C. Având in vedere ca Panasonic produce deja camere celebre folosind senzorul Micro Four Thirds, S5 cu un corp mai mic ar fi inca o camera full frame; Panasonic nu are in plan sa-si supraaglomereze linia de produse cu un sistem APS-C L-mount.

"Doua sisteme diferite L-mount ar fi prea mult pentru noi!" a confirmat Yamane. "Deocamdata nu avem niciun plan sa intram pe piata APS-C, pentru ca stim ca Micro Four Thirds si full-frame pot coexista fara nicio canibalizare. Daca ne-am muta in APS-C, s-ar putea sa existe unele suprapuneri intre Micro Four Thirds si APS-C si intre APS-C si full-frame, asa ca nu cred ca vom merge in aceasta directie. "

Fara informatii pentru a continua, in afara de numele camerei si existenta pretinsa, nu am idee la ce sa ne asteptam de la Panasonic S5 in ceea ce priveste specificatiile si caracteristicile. Cu toate acestea, daca aceasta scurgere este intr-adevar legitima, asteptati-va ca mai multe detalii se vor revarsa in curând.

Sursa: digitalcameraworld.com