120+ MP pentru Fujifilm GFX120 si 31 MP pentru Fujifilm X-H2?

Fujifilm insusi a vorbit despre asta, de exemplu: În 2016, acest manager...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 1 luni

Fujifilm insusi a vorbit despre asta, de exemplu:

  • În 2016, acest manager Fujifilm a avut un interviu interesant cu Luminous Landscape, unde au vorbit pentru prima data despre obturatorul global
  • Fuji Guy Billy in 2019 discuta si obturatorul global
  • acest manager Fujifilm din 2019 confirma faptul ca obturatorul global este „ urmatorul mare lucru “

Acestia sunt senzori de obturator global ce ii ofera Sony in prezent pentru tragatorii Fujifilm:

  • IMX342LQA-C : 31,49 MP senzor de obturator global APS-C si max. 35,4 fps - raportat deja
  • IMX661LQA-C : 127 MP Tip de obturator global de tip 3.6 ″ si max. 15 fps

Clarificari si Memento-uri:

Acum, stim ca Fujifilm X-T4 si Fujifilm GFX100 folosesc acelasi senzor, doar cel din GFX100 este de aproximativ 4 ori mai mare, de aceea are de 4 ori megapixelul. Stim, de asemenea, ca actualul senzor Fujifilm GFX este de tip 3,4 ″, deci usor diferit fata de tipul IM6661LQA-C de tip 3.6 ″ enumerat mai sus.

Daca am lua senzorul de obturator global APS-C de 31 MP si am face un tip de 3,4 ″, am ajunge cu aproximativ 123 megapixeli pe formatul mediu Fujifilm GFX. Si ca amintire, Sony a lansat si un senzor APS-C stacked de 43 megapixeli . Acelasi senzor utilizat pe sistemul GFX ar avea ca rezultat un senzor de 162 MP.

X Sistem:

Fujifilm a confirmat oficial ca va exista un Fujifilm X-H2 , dar FujiRumors a spus intotdeauna ca nu va veni in curând .

Speculatiile conform carora Fujifilm X-H2 ar putea implementa un senzor de 43 megapixeli au fost alimentate de aceasta foaie de senzori Sony .

Cu toate acestea, recent, un manager Fujifilm a spus ca actuala sticla din seria Fujinon X are o limita de rezolutie de aproximativ 32 megapixeli . Vazuta din aceasta perspectiva, utilizarea unui senzor de 43 de megapixeli ar parea un overkill, iar eu personal as prefera sa foloseasca un obturator global de 31 de megapixeli.

Dar hei, asta e speculatie pura bazata pe foile de senzori lansate de Sony.

Aici lucrurile devin cu adevarat interesante, deoarece sistemul Fujifilm GFX va profita mai mult decât orice alt sistem din obturatorul global.

Acum imaginati-va un Fujifilm GFX substantial mai mic, cu 120+ megapixeli, fotografiere rapida si multe altele. Ceva de genul Fujifilm Omega, pe care l-am folosit ca imagine de deschidere aici . Acum asta ar fi un câstigator!

De asemenea, obturatorul global ar putea face concepte oficiale ale Fujifilm precum Fujifilm GFX modular .

Sursa: fujirumors.com