Nikon Z8 / Z9 va inlocuii Nikon D6 cu 14 fps rafala ... si senzor de 60MP?

Stiam deja ca viitoarele Nikon Z8 / Nikon Z9 ar putea avea un senzor de 60MP, dar, conform ultimelor rapoarte, ar...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 3 saptamani

Stiam deja ca viitoarele Nikon Z8 / Nikon Z9 ar putea avea un senzor de 60MP, dar, conform ultimelor rapoarte, ar putea avea si o viteza maxima de fotografiere continua de 14 cadre pe secunda utilizând obturatorul mecanic.

Evident, un senzor de 60MP ar pune Nikon Z8 / Nikon Z9 la egalitate cu Sony A7R IV in ceea ce priveste rezolutia pura (si exista un motiv intemeiat pentru asta, la care vom ajunge intr-o clipa). Si o rata de burst de 14 fps ar pune, de asemenea, camera pe acelasi loc ca si modelul de vârf Nikon D6 in ceea ce priveste viteza pura.

S-ar putea ca Nikon sa caute sa oglindeasca strategia all-in-one Canon cu Canon EOS R5 - o camera de 45MP care se potriveste cu flagship-ul Canon EOS-1D X Mark III cu o viteza maxima de 20 fps.

Sau este inca cazul, asa cum s-a zvonit anterior, ca Nikon Z8 si Z9 sunt doua camere distincte - prima fiind o masina de rezolutie, cea din urma fiind un aparent inlocuitor pentru D6?

Juriul este in continuare pe bara. Tot ce stim este ca ultimele rapoarte repeta informatiile anterioare despre un senzor de 60 MP, dar adaugam noile detalii despre o viteza aparenta de fotografiere maxima de 14 fps.

„Nikon Z8 / NikonZ9 (ar putea fi doar o singura camera, nu sunt sigur daca numele va fi Z8 sau Z9): se zvoneste ca ar avea un nou senzor de 60MP care va putea inregistra imagini cu rezolutie completa la 14 fps (obturator mecanic) cu AE / AF ", relateaza Nikon Rumors.

"Daca acest lucru este adevarat, pune intrebarea: acest model va fi echivalentul Nikon D6 in montura Z? Cred ca Nikon crede in continuare ca performanta D6 nu poate fi reprodusa intr-o camera fara oglinda, dar as putea gresi . "

Deci ce se intâmpla? Ei bine, cred in continuare ca acestea sunt doua produse distincte - Nikon Z8 va include senzorul Sony IMX455 de 60MP (pe care Nikon a fost de acord sa il cumpere de la Sony ), carduri duale CF Express si imagini cu pixelshift pentru fotografii de 240MP, in timp ce Nikon Z9 poseda fotografiere mecanica de 14 fps.

Cu toate acestea, daca Nikon merge intr-adevar pe ruta all-in-one, atunci o camera cu 60MP si 14fps ar putea face ca Canon EOS R5 sa se cutremure ...

Sursa: digitalcameraworld.com