Sigma anunta trei noi monturi E-mount si L-mount in noua sa gama „I”

Sigma a anuntat trei noi obiective prime pentru Sony E-mount si Panasonic L-mount full frame mirrorless....

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 2 luni

Sigma a anuntat trei noi obiective prime pentru Sony E-mount si Panasonic L-mount full frame mirrorless. Acestea fac parte din seria „Contemporana” a companiei, dar de fapt fac parte dintr-o gama complet noua „I” (aceasta este o litera I mai mare). Se alatura existentului F2.8 DG DN de 45 mm pentru a face o noua serie de patru lentile „I”.

Aceste noi obiective marcheaza o tendinta catre lentile prime mai mici si mai usor de administrat alaturi de zoom-uri mari pro. Noile obiective I ale Sigmei ar trebui sa apeleze in special pe noua piata pentru vlogging de calatorie si crearea de continut.

Sigma considera ca acesta este cel mai bun obiectiv, acesta fiind portabil, cu un unghi larg, mirroless si cu „detalii uimitoare si un bokeh frumos”. Arata un obiectiv ideal de calatorie, deoarece distanta focala de 24 mm este potrivita pentru fotografia estate cuprinzand multe elemente in cadru - mai mult decât obiectivul clasic de 35 mm „de strada” (desi Sigma are si unul dintre acestea, mai jos). Diafragma maxima f / 3.5 este modesta in comparatie cu optica de 24 mm f / 1.4 si f / 2 deja existenta, dar acesta este un obiectiv mult mai mic si mai accesibil.

Sigma 24mm F3.5 DG DN Contemporary vine cu un inel de deschidere a aperturii, un parasolar metalic si un capac magnetic pentru lentile, astfel incât Sigma se diferentiaza prin accesorii. De asemenea, are o distanta de focalizare minima foarte scurta de 10,8 cm si un raport maxim de reproducere de 1: 2, deci este la jumatatea drumului de a fi un obiectiv macro.

Obiectivul va fi pus in vânzare pe 22 ianuarie 2021 si va avea un pret de 549 USD / 479,99 GBP .

Sigma descrie modelul F2 DG DN Contemporary de 35 mm ca fiind un „clasic reimaginat”. Ofera o distanta focala clasica de 35 mm, renumita pentru „fotografia de strada” si o deschidere maxima de f / 2, astfel incât pentru multi fotografi va atinge echilibrul perfect intre dimensiune, viteza si pret.

La fel ca noul 24mm f / 3.5 de mai sus, acesta va veni cu un parasolar si un capac magnetic pentru obiectivul frontal si un inel de deschidere a aperturii, desi nu va avea capacitatea de focalizare apropiata a obiectivului de 24mm.

Acest obiectiv va fi disponibil mai devreme, la 1 ianuarie 2021 si va costa 639 USD / 549,99 GBP .

Sigma 65mm F2 DG DN Contemporary este cel mai lung dintre cele trei obiective noi din gama Sigma "I" din punct de vedere al distantei focale, dar este inca destul de compact la doar 70mm lungime, in ciuda diafragmei maxime f / 2. La fel ca celelalte obiective Sigma "I", acesta va veni cu un parasolar, un capac magnetic si un inel de deschidere a aperturii.

La fel ca noul obiectiv de 35 mm, acesta va fi disponibil de la 1 ianuarie 2021 la un pret de 699 USD / 549,99 GBP .

Cele patru noi obiective Sigma "I", inclusiv Sigma 45mm F2.8 DG DN Contemporary , acopera o gama focala utila de la 24-65mm. Le puteti obtine pe toate cele patru daca doriti pentru pretul unui zoom premium full frame mirrorless, dar utilizatorii sunt mai predispusi sa aleaga una sau doua distante focale preferate din noua gama.

Suportul Sigma pentru Sony E-mount si noul L-mount este un semn al popularitatii crescânde a acestor doua sisteme. Foarte des spunem, daca incercati sa alegeti ce sistem sa alegeti, uitati-va la lentile, nu la camere!

Sursa: digitalcameraworld.com