Canon isi dezvaluie in liniste noua camera de cinema 8K fara pic de tam tam

Ei bine, acest lucru nu este deloc tipic Canon. Dupa marea stralucire si luni de acumulare de-a lungul lansarii EOS...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 2 luni

Ei bine, acest lucru nu este deloc tipic Canon. Dupa marea stralucire si luni de acumulare de-a lungul lansarii EOS R5 si a capacitatilor sale video de 8K, v-ati astepta sa faca o mare afacere cu privire la lansarea noii lor camere 8K EOS Cinema, dar in afara de cateva exemple de clipuri , aparent nu. Retineti, aceasta este o camera care a trecut de mai bine de cinci ani .

Canon Marketing Japan a lansat un nou videoclip cu o multime de informatii despre noua lor camera de cinema 8K pe canalul lor de YouTube cu cateva zile inainte de Craciun si a spus ... ei bine, aproape nimanui. Si nici nu este doar un mic teaser. Acest videoclip are o durata de aproape 12 minute, oferind interviuri cu un numar de operatori si realizatori de camere japoneze.

Camera este descrisa in videoclip ca fiind „aproape la fel” cu Canon EOS C300 - dar cu un senzor de 8K - si functionarea este practic identica. Desigur, aveti in continuare nevoie de „Cutia de conversie 8K” daca clipurile din videoclip sunt de rezolvat, deci va fi totusi o configuratie destul de voluminoasa, chiar daca corpul camerei in sine este destul de mic.

Nu exista prea multe dezvaluiri in ceea ce priveste specificatiile tehnice, dincolo de comparatia cu C300 si ca poate inregistra imagini de 8K in RAW. In cea mai mare parte, cei care vorbesc in videoclip vorbesc despre sentimentul pe care camera il ofera si beneficiile pe care le ofera pentru ceea ce filmeaza.

Se asteapta ca camera sa fie lansata la un moment dat in 2021 (impreuna cu o a doua camera de 8K). Unul ar trebui sa fie un nou flagship similar cu EOS C700 , in timp ce celalalt (probabil acesta aratat in videoclip) va fi cel modular „low-end”, mai mult ca EOS C300 si EOS C500 . Fara indoiala ca vom auzi mai multe in curand.

Sursa: diyphotography.net