Sony a anuntat oficial noul A1!

Sony a anuntat o noua camera care schimba jocul, Sony A1 - o camera de 50.1MP, 8.6K capabila sa filmeze cu...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 1 luni

Sony a anuntat o noua camera care schimba jocul, Sony A1 - o camera de 50.1MP, 8.6K capabila sa filmeze cu burst de pâna la 30fps, cu 15 stop-uri de interval dinamic si AF in timp real pentru animale.

Alimentat de un nou senzor de imagine Exmoor RS, stacked, BSI, cu memorie integrala, impreuna cu un procesor Bionz XR, Sony A1 poate capta imagini de 50MP la pâna la 30 fps - cu fotografiere fara intrerupere in viewfinder.

Acest senzor imens accepta, de asemenea, videoclipuri de 8K, cu oversampling de pâna la 8,6K si video 4K de pâna la 120fps la 10-bit 4:2:2 All-I. În Super 35mm, 4K poate fi redus de la 5,8K, cu suport pentru gama dinamica S-Log 3 de 10 biti si 15 stop-uri. În plus, RAW pe 16 biti este acceptat prin HDMI.

Deci, Sony A1 se supraincalzeste la fel de rau ca Canon EOS R5 ? Potrivit Sony, poate inregistra maximum 30 de minute când filmeaza in 8K sau 4K 60p. Însa, rezolutia inalta nu se limiteaza doar la senzorul in sine; vizorul electronic este la fel de avantajos, având un uimitor 9,44 milioane de puncte si o rata de reimprospatare de pâna la 240 fps. Rezolutia ecranului tactil este aceeasi de 1.04 mil, dar este mai degraba un ecran inclinabil decât unul complet articulat.

Sony A1 introduce, de asemenea, Eye AF in timp real pentru pasari, sustinut de sistemul de focalizare automata cu detectare de faza in 759 puncte cu o acoperire de 92% - ceea ce face calcule AF si AE de pâna la 120 de ori pe secunda. Pentru a tine pasul cu viteza rafalei de 30 fps, A1 are doua sloturi pentru carduri SD CFexpress de tip A / UHS-II, impreuna cu o noua tehnologie de declansare electronica fara distorsiuni, creata de citirea super-rapida a noului senzor, aceasta combate fenomenul de "rolling shutter" atunci când fotografiati electronic.

O camera de ultima ora merita formate de imagine de ultima ora, astfel incât A1 va suporta HEIF, Light JPG, In-camera Crop si Lossless Compressed RAW.

Asa cum v-ati astepta, camera este, de asemenea, sigilata impotriva intemperiilor si are 5,5 opriri de stabilizare a imaginii in corp. De asemenea, ofera optiuni de comunicare profesionala, inclusiv transfer FTP, 1000 BASE-T LAN si SuperSpeed ??10Gbps USB 3.2.

Sony A1 va costa 6.498 USD / 6.499 GBP / 10.499 USD, iar transportul va incepe la sfârsitul lunii februarie (AU) si martie (SUA si Marea Britanie). Un lucru este sigur - aceasta camera este intr-adevar „cea care nu s-a mai vazut” pâna acum!

Sursa: digitalcameraworld.com