Concurentul lui Sony A1 de la Nikon: 8K, 45MP, in primavara / vara (raport)

Raspunsul 8K de la Nikon la Sony A1 „ar putea fi vazut ca fiind mai bun”, potrivit noului...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 1 luni

Raspunsul 8K de la Nikon la Sony A1 „ar putea fi vazut ca fiind mai bun”, potrivit noului raport.

Nikon va lansa o camera de 8K care „va deveni noul high-end al gamei Nikon Z” in acest an, contracarând bomba anuntului Sony A1. Potrivit unui nou raport, ca urmare a Sony A1 (noua camera 8K, 50MP, 30fps care va incepe sa fie livrata in martie), afirmând ca Nikon va reveni cu propria camera 8K, probabil sa aiba acelasi 45,7MP senzor ca Nikon Z7 II .

Nikon a pus resurse semnificative in imbunatatirea senzorilor la punctele de 20mp, 24mp si 45mp pentru urmatoarele câteva camere pe care le vor anunta", scrie insiderul tehnologic Thom Hogan . „Vor veni mai multi pixeli mai târziu si ar putea fi mai mult decât va asteptati.

Acest lucru se potriveste cu rapoartele anterioare potrivit carora Nikon foloseste senzorul Sony de 61MP gasit in Sony A7R IV intr-o camera proprie viitoare (poate Nikon Z8). Cu toate acestea, acesta va fi un corp distinct de inalta rezolutie (la fel ca A7R IV), iar camera 8K in cauza va avea aceeasi rezolutie ca Z7 II - probabil sa o mentina competitiva la fel ca Canon EOS R5 in ceea ce priveste viteza .

Într-adevar, in timp ce va contine acelasi numar de pixeli, Hogan spune ca camera 8K de la Nikon va declansa mai repede decât viteza maxima modesta de 10 fps a Z7 II (speram cu siguranta ca cel putin indeplineste si, de preferinta, depaseste etalonul de 14 fps al Nikon D6 si Nikon Z6 II ). Hogan afirma, de asemenea, ca noua camera va avea un corp diferit de Z7 II, impreuna cu „mai mult control, mai multa performanta”, sugerând un posibil factor de forma mai potrivit cu D6.

În ceea ce priveste daca camera Nikon 8K va fi un competitor pentru Sony A1? "Obiectivele Nikon sunt putin diferite de cele ale Sony. Dar sunt confortabil sa spun ca, cred ca camera asa cum mi-a fost descrisa ar fi pe deplin satisfacatoare pentru credinciosii Nikon. Într-un fel, ar putea fi vazuta ca fiind mai buna."

El speculeaza ca noua camera va fi lansata la sfârsitul primaverii (dupa rezultatele financiare anuale) sau la inceputul verii. Si daca sursele sale sunt corecte, abia asteptam sa aflam mai multe ...

Sursa: digitalcameraworld.com