Micro Four Thirds pare a fi departe de a fi mort

Potrivit Panasonic si OM Digital Solutions Corporation, Micro Four Thirds a fost cel mai bine vândut...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 3 saptamani

Potrivit Panasonic si OM Digital Solutions Corporation, Micro Four Thirds a fost cel mai bine vândut tip de montare a obiectivului pe piata japoneza a camerelor digitale cu lentile interschimbabile in 2020.

În ciuda faptului ca au fost introduse doar patru noi camere cu lentile interschimbabile Micro Four Thirds in 2020, standardul a reusit sa reprezinte o cota de 21,7% pe piata japoneza. Acest lucru a fost suficient de bun pentru a face din acesta cel mai bine vândut obiectiv de pe piata. Poate parea surprinzator având in vedere relativ putinele camere M4 / 3 care au fost anuntate in 2020. Având in vedere presiunea industriei catre dimensiuni mai mari ale senzorilor, multi oameni au pus la indoiala viitorul formatului M4 / 3.

56 de companii alcatuiesc consortiul Micro Four Thirds, deci este indoielnic ca toti vor renunta la acesta. Atât Panasonic, cât si OM Digital Solutions au declarat public ca vor continua sa dezvolte si sa-si imbunatateasca gama de produse Micro Four Thirds. 2021 este obligat sa aduca mai multe camere si obiective M4 / 3 si poate vom vedea un Panasonic GH6. Exista inca un loc foarte mare pentru camerele M4 / 3 din industria noastra, deoarece acestea pot oferi solutii usoare si accesibile, cu functionalitate video excelenta.

Cu toate acestea, formatul se confrunta cu o concurenta foarte dura din partea grupurilor de camere fara oglinda full-frame accesibile, care continua sa inunde piata.

Sursa: newsshooter.com