Camerele Nikon Z castiga 30% in viteza cu ajutorul cardurilor de memorie CFExpress : semnificativa inbunatatirea?

Camerele Nikon Z câstiga 30% in viteza cu ajutorul cardurilor de memorie CFExpress : ...

Imagine: Google images | Postat de @MihaiM acum 6 zile

Camerele Nikon Z câstiga 30% in viteza cu ajutorul cardurilor de memorie CFExpress :

Camnostic a inchiriat un Nikon Z7 II cu scopul expres de a testa randamentul crescut posibil cu ajutorul firmware-ului care permite utilizarea cardurilor CFexpress. Rezultatul: randamentul este imbunatatit cu aproximativ o treime. Acest lucru este destul de semnificativ si putin mai bun decât simpla imbunatatire 1/7 gasita pe corpurile Panasonic care au fost in mod similar activate pentru a trage cu CFexpress. Înca nu atinge implementarea Canon R5 CFexpress, care permite aproximativ doua ori mai multe fotografii in 30 de secunde.

În graficul de mai jos, liniile albastre indica numarul de cadre introduse prin camera in 30 de secunde. Cardurile XQD mai bune ar permite aproximativ 97 de cadre in acel timp. Cel mai bun dintre cardurile CFexpress, cardul AV PRO XT 660GB , a trecut prin 173 de imagini RAW, iar intregul set de sapte carduri CFexpress a avut in medie 129 de cadre, cresterea medie de 30%.

Cardul Sony - initial singurul recunoscut oficial ca fiind sustinut de Nikon - a functionat bine, cu 146 de cadre, dar nu s-a dovedit a fi cel mai bun.

Deoarece seria Z va primi un upgrade de firmware saptamâna viitoare, unii s-au asteptat la imbunatatiri ale compatibilitatii cardului CFexpress, dar aceste teste indica faptul ca corpurile functioneaza destul de bine cu formatul. Exista blocaje de viteza in raport cu alte implementari, dar multi observatori au presupus ca acest lucru se datoreaza limitarilor magistralei hardware mai degraba decât limitelor firmware-ului. Graficul de mai sus prezinta liniile verde deschis care indica viteza cu care cache-ul este golit de camera cu marca de card speciala. Deoarece nu pare sa existe o relatie directa intre capacitatea de curatare a memoriei cache brute si cadrele luate in 30 de secunde, se pare ca ar putea exista spatiu pentru eficiente care sa fie maximizate cu unele dintre carduri. ” (prin Camnostic )

Sursa: nikonrumors.com